ប្រវត្តិរបស់ KFC៖ ដែលជោគជ័យនៅអាយុ ៦៦ឆ្នាំ!
KFC មកពីពាក្យពេញគឺ Kentucky Fried Chicken) កាលនោះ Harland Sanders បានបើកភោជនីយដ្ឋានមួយនៅស្រុកកំណើតរបស់គាត់នៅ Corbin (Kentucky)ក្នុងអំទ្បុងឆ្នាំ ១៩៣០។ បន្ទាប់មកគាត់បានបើក ហាងហ្គាសមួយកន្លែង និងមានម៉ាតមួយផងដែរ ផងដែរសំរាប់លក់ទៅអោយអ្នកទេសចរ។ នៅក្នុងឆ្នាំ១៩៣៩ Sander បានចូលរួមកម្មវិធីតាំងពិព័រម្ហូបអារហារមួយ គាត់បានបង្កើតវិធីសាស្រ្តក្នុងការចំអិនភ្លៅមាន់បំពងដែលមានរស់ជាតិហ៊ឺរ និងមានលក្ខណះប្លែកពីភ្លៅមាន់ដ៍ទៃ ហើយទទួលបានការពេញនិយមយ៉ាងខ្លាំង គឺពេលនោះហើយដែលរស់ជាតិដំបូងរបស់ភ្លៅមាន់ KFC ចាប់ផ្តើមកើតមានទ្បើង។
នៅឆ្នាំ ១៩៥០ ភ្លៅមាន់របស់ Sander នៅតែមិនអាចទទួលបានជោគជ័យនៅ Corbin គាត់បានសំរេចចិត្តលក់ទ្រព្យសម្បត្តិទាំងអស់ដែលគាត់មាននិងលក់រូបមន្តរបស់ភ្លៅមាន់ KFC និងបានធ្វើដំណើរជុំវិញសហរដ្ឋអាមេរិចនៅឆ្នាំ១៩៤៦ កាលនោះគាត់មានអាយុ៦៦ឆ្នាំទៅហើយ គាត់បានធ្វើដំណើរពីភោជនីយដ្ឋានមួយទៅភោជនីយ ដ្ឋាន មួយដើម្បីដើរលក់ដោយគាត់នឹងទទួលបាន ៥C សំរាប់ការលក់ភ្លៅមាន់១ដុំ។ នៅក្នុងឆ្នាំ១៩៦៤ ភោជនីយដ្ឋានដំបូងរបស់ KFC ត្រូវបានបង្កើតទ្បើង នៅរយះពេល ១២ឆ្នាំបន្ទាប់គាត់បានចំនេញប្រាក់រហូតដល់ទៅ ២លានដុល្លា ដែល២លានដុល្លាកាលនោះគឺជាទំហំទឹកប្រាក់ដ៍ច្រើនសន្ធឹកសន្ធាប់៕
អត្ថបទ៖ បកប្រែពី បរទេស
No comments:
Post a Comment